Algemene voorwaarden ScriptieGeslaagd

Artikel 1. Definities

In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd:

ScriptieGeslaagd: het bedrijf dat scriptiebegeleiding en aanverwante diensten verleent en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 83429107.

Scriptant: de natuurlijke of rechtspersoon die met ScriptieGeslaagd een Overeenkomst tot Dienstverlening heeft gesloten.

Overeenkomst: de door partijen overeengekomen afspraak tot de uitvoering van de Dienstverlening waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Dienstverlening: elke vorm van schriftelijke of mondelinge correcties, adviezen of feedback van een Begeleider van ScriptieGeslaagd op een door de Scriptant aangeleverde tekst.

Begeleider: extern deskundige die door ScriptieGeslaagd wordt geselecteerd om ScriptieGeslaagd te voorzien in het geven van scriptiebegeleiding en aanverwante diensten aan Scriptanten.

Partijen: ScriptieGeslaagd en de Scriptant.

Artikel 2. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle Overeenkomsten tussen de Partijen. De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de Scriptant wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

De Scriptant verklaart expliciet dat deze algemene voorwaarden hem voorafgaand aan de Dienstverlening ter hand zijn gesteld. De Scriptant verklaart zich expliciet akkoord met alle bepalingen van deze algemene voorwaarden.

Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst

Het contact tussen de Partijen voorafgaand aan de Overeenkomst is kosteloos en vrijblijvend. De Overeenkomst komt tot stand wanneer de Partijen schriftelijk overeenstemming hebben bereikt over de omvang van de Dienstverlening. De door ScriptieGeslaagd gemaakte offertes en aanbiedingen zijn geldig gedurende 30 dagen, tenzij anders is aangegeven.

Artikel 4. Uitvoering van de overeenkomst

ScriptieGeslaagd zal de Overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. ScriptieGeslaagd kan voor de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst kundige derden inschakelen. ScriptieGeslaagd garandeert echter nimmer dat met de Dienstverlening een bepaald resultaat wordt behaald. Ook staat ScriptieGeslaagd niet in voor de beoordeling van de inhoud en de kwaliteit van de (deel)producten van de Scriptant. Dit is en blijft de verantwoordelijkheid van de Scriptant en de betreffende onderwijsinstelling. Er is daarmee aan de zijde van ScriptieGeslaagd slechts sprake van een inspanningsverlichting.

De data en de wijze van de werkzaamheden van ScriptieGeslaagd ten behoeve van de Scriptant worden in overleg tussen de Scriptant en de Begeleider vastgelegd. De Scriptant draagt er zorg voor dat alle gegevens en documenten, waarvan de Begeleider en/of ScriptieGeslaagd aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de Scriptant redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de Overeenkomst, tijdig aan de Begeleider en/of ScriptieGeslaagd worden verstrekt.

Artikel 5. Wijzigen van de overeenkomst
De Scriptant kan de Overeenkomst kosteloos wijzigen voordat de betaling is voldaan of nadat de betaling is voldaan en de Begeleider geen werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst heeft verricht. De overeenkomst kan niet worden gewijzigd door de Scriptant nadat de betaling is voldaan en de Begeleider werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst heeft verricht.

Artikel 6. Ontbinden van de overeenkomst
De Scriptant heeft de mogelijkheid de Overeenkomst zonder opgave van reden te ontbinden gedurende de termijn van veertien dagen. De termijn van veertien dagen gaat in op de dag van het aangaan van de Overeenkomst. Indien de Scriptant gebruik wil maken van het herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de genoemde termijn van veertien dagen aan ScriptieGeslaagd via mail of op andere ondubbelzinnige (elektronische) wijze. 

Bij ontbinding van de Overeenkomst door de Scriptant binnen deze termijn nadat de betaling heeft plaatsgevonden, vergoedt ScriptieGeslaagd binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de Scriptant de ontbinding meldt alle ontvangen betalingen van de Scriptant met uitzondering van het bedrag dat gelijk staat aan de al geleverde Dienstverlening. Voor de al geleverde Dienstverlening binnen deze termijn dient de Scriptant te betalen. Het tarief wordt aangepast naar het aantal ingezette uren, indien dit van toepassing is. Indien er geen Dienstverlening is geboden binnen deze termijn van twee weken, dan wordt eenmalig het bedrag van 60 euro in rekening gebracht. Bij ontbinding van de Overeenkomst na deze termijn van twee weken, dient de Scriptant het volledige tarief te betalen en worden de niet ingezette uren niet terugbetaald door ScriptieGeslaagd, tenzij sprake is van overmacht.

ScriptieGeslaagd gebruikt voor terugbetaling in het kader van Artikel 6 hetzelfde betaalmiddel dat de Scriptant heeft gebruikt, tenzij de Scriptant instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de Scriptant.

Indien de Overeenkomst tussentijds wordt ontbonden door ScriptieGeslaagd, zal ScriptieGeslaagd in overleg met de Scriptant zorg dragen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden, tenzij er feiten en omstandigheden aan de ontbinding ten grondslag liggen die aan de Scriptant toerekenbaar zijn. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor ScriptieGeslaagd extra kosten met zich meebrengt, worden deze aan opdrachtgever in rekening gebracht. ScriptieGeslaagd is bevoegd de nakoming van de verplichtingen onder de Overeenkomst op te schorten of de Overeenkomst te ontbinden, indien:

  • De scriptant de verplichtingen uit de Overeenkomst niet of niet volledig nakomt;
  • Na het sluiten van de Overeenkomst ScriptieGeslaagd ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de Scriptant de verplichtingen uit de Overeenkomst niet zal nakomen. In geval er goede grond bestaat te vrezen dat de Scriptant slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk zal nakomen, is de ontbinding slechts toegelaten voor zover de tekortkoming haar rechtvaardigt;
  • Zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd.

Indien de Overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van ScriptieGeslaagd op de Scriptant onmiddellijk opeisbaar. Indien ScriptieGeslaagd de nakoming van de verplichtingen
opschort, behoudt zij haar aanspraken uit de wet en de Overeenkomst. ScriptieGeslaagd is nooit gehouden tot vergoeding van enige schadevergoeding als gevolg van ontbinding van de Dienstverlening of Overeenkomst.

Artikel 7. Pakketten en losse uren

De overeengekomen uren binnen een pakket en losse uren dienen binnen een half jaar gerekend vanaf de datum van aankoop gebruikt te worden door de Scriptant. Na het verstrijken van dit half jaar, komen de ingekochte uren die nog niet verbruikt zijn te vervallen. 

Er vindt geen creditering plaats van de niet verbruikte uren, met uitzondering van omstandigheden waarin sprake is van overmacht.

7.1. Gebruik van uren

Een begeleidingsuur is een tijdseenheid van 60 minuten en kan tevens in delen worden gebruikt. Het aantal uren Dienstverlening dat, ongeacht het daadwerkelijk verbruik, de Scriptant heeft aangekocht is het aantal totaal ingekochte uren. Het is de uitsluitende verantwoordelijkheid van de Scriptant om de ter beschikking staande uren te gebruiken.

7.2. Extra uren kopen

Wanneer het aantal initieel gekochte uren onvoldoende blijkt te zijn, dient de Scriptant, voordat extra tijd door de begeleider wordt ingezet, extra uren in te kopen. De Scriptant meldt de aankoop van het aantal extra in te kopen uren per mail bij ScriptieGeslaagd. Ook op deze extra uren zijn deze algemene voorwaarden onverkort van toepassing.

7.3. Flexibel bijboeken

Wanneer de Scriptant geen pakket wenst te kopen, maar gefactureerd worden voor het aantal verbruikte uren door de Begeleider, dan kan de Scriptant kiezen voor de optie “flexibel bijboeken”. De Scriptant wordt vervolgens achteraf, oftewel na voltooiing van de werkzaamheden ten behoeve van de Scriptant, gefactureerd voor de tijd die de Begeleider gebruikt heeft. De Scriptant wordt echter gefactureerd na iedere periode van drie maanden gerekend vanaf de eerste werkzaamheden ten behoeve van de Scriptant. Bij “flexibel bijboeken” geldt het uurtarief voor losse uren. Ook op de flexibel ingeboekte tijd zijn deze algemene voorwaarden onverkort van toepassing.

Artikel 8. Contractduur; uitvoeringstermijn
De Overeenkomst tussen ScriptieGeslaagd en een Scriptant wordt aangegaan voor bepaalde tijd, zoals overeengekomen tussen beide Partijen, tenzij uit de aard van de Overeenkomst anders voortvloeit of Partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeenkomen. Elke termijn die wordt overeengekomen binnen de looptijd van de Overeenkomst voor de voltooiing van de werkzaamheden geldt nimmer als een fatale termijn.

Artikel 9. Betaling en facturatie

De betaling dient te geschieden vóór aanvang van de werkzaamheden en geschiedt via een directe overschrijving of betaalverzoek. De betaling kan uitsluitend achteraf plaatsvinden indien de Scriptant gebruik maakt van “flexibel bijboeken” of indien de Partijen hebben ingestemd met een betaling achteraf. De betaling dient binnen veertien dagen na verzending van de factuur te geschieden. In overeenstemming met ScriptieGeslaagd kan de Scriptant de aan ScriptieGeslaagd verschuldigde vergoeding in maandelijkse termijnen betalen, waarbij het volledige bedrag binnen maximaal drie maanden dient te worden betaald.

Artikel 10. Incassokosten

Bij niet tijdige betaling is de Scriptant van rechtswege in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling daarvoor vereist is. ScriptieGeslaagd zal in dat geval de werkzaamheden opschorten tot het moment waarop de Scriptant is overgegaan tot betaling. Is de Scriptant in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn betalingsverplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening voor rekening van de Scriptant, waaronder de gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten.

Artikel 11. Gebreken

11.1. Te laat

De Scriptant dient de Begeleider voortijdig te melden dat hij de afspraak niet na kan komen. Indien de Scriptant vijftien minuten later dan de afgesproken tijd de afspraak nakomt, kan deze tijd te laat en overige minuten te laat door de Begeleider gedeclareerd worden of kan de afspraak door de Begeleider geannuleerd of verzet worden. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met situaties, waarbij er sprake is van overmacht.

11.2. Annulering

Wanneer de Scriptant een afspraak wenst te annuleren, dient hij dit minimaal 24 uur vóór aanvang van de geplande afspraak telefonisch of schriftelijk te melden bij de Begeleider. Een afspraak minimaal 24 uur vóór aanvang van de geplande afspraak annuleren is kosteloos. Wanneer de afspraak niet op tijd wordt geannuleerd of verplaatst, kan er één uur worden gedeclareerd door de Begeleider. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met situaties, waarbij er sprake is van overmacht.

11.3. No-show

De no-show is het zonder annulering niet aanwezig zijn bij een geplande afspraak met de Begeleider. Bij een no-show kan er één uur worden gedeclareerd door de Begeleider. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met situaties, waarbij er sprake is van overmacht.

Artikel 12. Eigendomsvoorbehoud

Zolang door ScriptieGeslaagd geen volledige betaling is ontvangen met betrekking tot het in het kader van de Overeenkomst en de Dienstverlening geleverde, blijven ter beschikking gestelde goederen van de Scriptant, alsook alle opgeleverde documenten door ScriptieGeslaagd, eigendom van ScriptieGeslaagd tot het moment van algehele betaling.

Artikel 13. Aansprakelijkheid

ScriptieGeslaagd en Scriptant treden met elkaar in overleg over de wijze waarop de Dienstverlening wordt uitgevoerd. Hoewel de Dienstverlening naar beste inzicht, vermogen, en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap zijdens ScriptieGeslaagd wordt uitgevoerd, kan ScriptieGeslaagd geen garanties geven met betrekking tot de resultaten van de door haar verrichte studies en verstrekte adviezen in het kader van de Overeenkomst. ScriptieGeslaagd komt dan ook geen enkele aansprakelijkheid toe in verband met de beoordeling door de beoordelende onderwijsinstelling van de kwaliteit (waaronder het cijfer) van de door de Scriptant zelf te schrijven stukken.

ScriptieGeslaagd is met inachtneming van het bepaalde in deze algemene voorwaarden slechts aansprakelijk voor schade ten gevolge van ernstige tekortkomingen in de uitvoering van de Overeenkomst, voor zover deze het gevolg zijn van niet in acht nemen van de zorgvuldigheid, deskundigheid, en het vakmanschap waarop bij de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst redelijkerwijs mag worden vertrouwd.

ScriptieGeslaagd is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, hieronder inbegrepen gevolgschade, gederfde winst, bedrijfsschade, gemiste besparingen en/of stagnatieschade, welke de Scriptant mocht lijden door gebreken in de uitvoering van de Dienstverlening. ScriptieGeslaagd is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door onvolledigheid of onjuistheid van de door Scriptant aan ScriptieGeslaagd verstrekte informatie.

Indien, niettegenstaande de bepalingen van dit artikel vervatte aansprakelijkheidsuitsluitingen ScriptieGeslaagd aansprakelijk mocht worden gehouden voor enige schade, dan is die aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het door de Scriptant aan ScriptieGeslaagd betaalde honorarium over de afgelopen 6 maanden.

Artikel 14. Overmacht

Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe
gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor hun rekening komt.

Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken waarop ScriptieGeslaagd en/of de Scriptant geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor ScriptieGeslaagd en/of de Scriptant niet in staat is zijn verplichtingen na te komen. Tot die omstandigheden worden zijdens ScriptieGeslaagd onder meer gerekend, doch niet beperkt tot: maatregelen van enige overheidsinstantie, onvoldoende personele bezetting bij ziekte, machinedefecten (computers inbegrepen), technische storingen en overmacht bij het verloren gaan van gegevens in de meest ruime zin van het woord. ScriptieGeslaagd heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat ScriptieGeslaagd haar verplichtingen had moeten nakomen.

Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de Overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden is ieder der Partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere Partij.

Voor zover ScriptieGeslaagd ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk haar verplichtingen uit de Overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is ScriptieGeslaagd gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te declareren. De Scriptant is gehouden deze declaratie te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.

Artikel 15. Geheimhouding

Beide Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de Overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere Partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. Nadere bepalingen omtrent de geheimhouding en de waarborging van de privacy van de Scriptant zijn opgenomen in de Privacyverklaring van ScriptieGeslaagd.

Artikel 16. Intellectuele eigendom en auteursrechten

Onverminderd het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde behoudt ScriptieGeslaagd zich exclusief de rechten en bevoegdheden voor, die ScriptieGeslaagd toekomen met betrekking tot de Dienstverlening en daaruit voortvloeiende documenten op grond van intellectuele eigendom. Onder deze rechten van intellectuele eigendom worden onder meer begrepen: alle auteursrechten, octrooirechten, merk- en modelrechten, handelsnaamrechten, databankrechten, domeinnamen en andere rechten van intellectuele eigendom in de breedste zin des woords.

Alle door ScriptieGeslaagd verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, overeenkomsten, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de Scriptant en mogen niet door hem zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ScriptieGeslaagd worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derden gebracht, tenzij uit de aard van de verstrekte stukken anders voortvloeit.

ScriptieGeslaagd behoudt het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

Artikel 17. Overig

17.1. Tariefwijzigingen

ScriptieGeslaagd behoudt zich het recht voor haar tarieven alsook de hoogte van de transactiekosten van tijd tot tijd te wijzigen. Indien ScriptieGeslaagd voornemens is haar tarieven en/of de transactiekosten te wijzigen, maakt zij dit één maand voor de ingangsdatum van de wijziging(en) kenbaar. De Scriptant heeft in een dergelijk geval het recht om binnen vier weken na deze bekendmaking de Overeenkomst schriftelijk te ontbinden. Het recht op ontbinding vervalt één maand na het kenbaar maken van de nieuwe tarievenlijst en/of transactiekosten.

17.2. Overdracht van uren

De door de Scriptant bij ScriptieGeslaagd ingekochte uren zijn zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ScriptieGeslaagd niet overdraagbaar aan derden.

17.3. Verval eerdere toezeggingen

Tenzij schriftelijk anders is bepaald, vervallen door het aangaan van de Overeenkomst tot Dienstverlening alle eerder door ScriptieGeslaagd gedane toezeggingen, gemaakte afspraken, uitgebrachte offertes en/of gedane aanbiedingen.

Artikel 18. Toepasselijk recht, geschillen

Op elke Overeenkomst tussen ScriptieGeslaagd en de Scriptant is Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen zullen aan een competente rechter in Nederland ter beslechting worden voorgelegd. Alvorens zich tot een rechter te wenden, zullen Partijen het uiterste trachten om tot een voor beide Partijen acceptabele oplossing te komen. De rechter in de vestigingsplaats van ScriptieGeslaagd is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie van deze algemene voorwaarden c.q. de versie van deze algemene voorwaarden zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de Overeenkomst. Indien een of meerdere der bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden onverkort van toepassing. ScriptieGeslaagd behoudt zich het recht voor de bepalingen in deze algemene voorwaarden eenzijdig te veranderen.

Einde algemene voorwaarden

Versie 1.0

03-09-2020